Acne is een van meest voorkomende huidproblemen. Wat vroeger bekend stond als ‘jeugdpuistjes’ is al lange tijd niet meer het geval. Acne komt voor bij zowel heren als dames op alle leeftijden. De oorzaak van acne is complex en ligt bij iedereen anders. Acne kan worden gezien als een belasting wat via de talgklieren wordt uitgescheiden. Toch worden vaak dezelfde soort adviezen gegeven, wordt acne hevig bestrijd met belastende medicatie en van buitenaf bestrijd met sterk geconcentreerde huidproducten. Doen we daar wel goed aan?

Don’t: Laat je niet verleiden door Social Media. Je komt overal advertenties tegen met influencers die de mooiste huiden hebben en je van allerlei adviezen voorzien. Laat je niet zomaar overhalen. Iedere huid is uniek, huidverzorging bij acne is zo specifiek. Voorkom miskopen, verergering door verkeerde toevoegingen en wees kritisch. Niet alles wat online staat is ‘waar’.

Do: Schaf niet zomaar allerlei huidproducten aan. Acne wordt vaak veroorzaakt van binnenuit en verergerd van buitenaf. Kies voor Cosmeceuticals, deze huidproducten bevatten biologische actieve werkstoffen met medische voordelen. Begin met een (kwalitatief) goede reiniger en verzorging, bouw daarna pas je skincare routine uit. Of laat je adviseren door een huidprofessional. Zo voorkom je miskopen. Whatsapp met onze huidexperts om gratis en vrijblijvend advies te verkrijgen. Klik hier

 

 

Don’t: (Te) sterk geconcentreerde huidproducten gebruiken. Niet iedereen die last heeft van acne heeft per definitie een ‘vette’ huid. Veel producten die geschikt zijn voor een huid met puistjes bevatten hoge concentraties zuren die de huid ontvetten en verdunnen. Dit kan voor sommige huidcondities te sterk zijn waardoor herstel vertraagt, gevoeligheid verhoogt en roodheid verergert.

Do: Behandel acne zoveel mogelijk lokaal. Kies voor producten die effectief zijn tegen puistjes maar wees vooral ook huidvriendelijk. Vergeet de huid niet te hydrateren zodat herstel wordt verbeterd. Behandel acne ook van binnenuit.

Don’t: Stress, gebrek aan rust, overmatig sporten, niet voldoende buiten komen, frisdrank, bewerkte voeding, suiker, medicatie, depressiviteit, beperkt voedingspatroon, het zijn allemaal dingen die acne kunnen veroorzaken of verergeren. Het is belangrijk hier van bewust te zijn maar voorkom dat je te streng voor jezelf wordt.

Do: Een gezond lichaam is een mooie huid. Zorg goed voor jezelf, neem voldoende rust, probeer stress te beperken. Pas je leefstijl stapsgewijs aan. Kies voor kleine stapjes in plaats van drastische besluiten die tekorten in vitamines kunnen veroorzaken. Zoek hulp bij een professional om inzicht te krijgen over wat je het beste kunt doen om gezond en vitaal te zijn. Informatie over de acnetest.