Resultaat 1–12 van de 61 resultaten wordt getoond

Een gevoelige huid kan erg vervelend zijn. Toch is het mogelijk de weerstand van de huid te verhogen. De juiste huidproducten en herstellende bouwstoffen kunnen de huid kalmeren en het comfort verhogen.

Wil je de oorzaak van je gevoelige huid achterhalen?

KLIK HIER

Lees meer


Hoe weet ik of mijn huid gevoelig is?
Als je last heb van een gevoelige huid is je huid meestal reactief. Er ontstaan gemakkelijk rode vlekken, uitslag en een trekkering oncomfortabel gevoel. Daarnaast kan het zijn dat je merkt dat het aanbrengen van bepaalde producten een prikkend gevoel kan geven.

Waarom is mijn huid gevoelig?
De oorzaak van een rode huid is divers. Vaak is deze uit balans. Dit kan ontstaan doordat je lager zit in je bouwstoffen, je dagelijks producten gebruikt waar je huid niet goed op reageert of bijvoorbeeld omdat dit genetisch zo is ontstaan. Ook leefgewoonten zoals roken en medicatie kunnen invloed hebben.

Wat is de oorzaak van een reactieve huid?
Meestal is het zo dat de barrière functie van de huid is beschadigd waardoor de huid niet goed instaat is zich te beschermen en verweren tegen invloeden van buitenaf. Alles wat je tegenkomt en aanbrengt wordt dan niet ‘gefilterd’ waardoor deze ongeremd de huid kunnen ergeren.

Hoe kan ik de beschermende functie van de huid versterken?
Het is mogelijk de weerbaarheid van de huid te verhogen met huidproducten die geschikt zijn voor de meest gevoelige huiden. Het comfort van de huid verbeterd dan meestal ook. Toch is het zo dat volledig herstel meestal niet mogelijk is van buitenaf. Omega 3 supplementen zijn instaat de huidbarrière van binnenuit aan te sterken, hierdoor verminderd vaak gevoeligheid.

Stel gerust uw vraag!