Toont alle 7 resultaten

Keratosis pilaris is een veel voorkomende onschuldige huidaandoening veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van hoorncellen van de haarzakjes. Het is van groot belang om een exfoliërend product te gebruiken dat de porie ontstopt en dode huidcellen makkelijker laat afschilferen. De onderstaande producten bieden een oplossing!


Hoe ziet keratosis pilaris eruit?
De meeste mensen herkennen deze onschuldige huidaandoening als kippenvel. De kleine rode ruwe bultjes ontstaan vaak op de bovenarmen, bovenbenen en billen. Meestal geven de bultjes geen klachten, dus er ontstaat geen jeuk of pijn aan de bultjes. We raden aan er zelf niet teveel aan te zitten, met de bedoeling om littekentjes, huidverkleuringen of kleine ontstekingen. 

Hoe kan ik voorkomen dat bultjes ontstaan door verkeerde uitrijping van hoorncellen?
Hoewel er nog geen methode is gevonden die de rode ruwe bultjes geneest, helpt de juiste huidverzorging wel degelijk bij het voorkomen en verwijderen ervan. Zo raden wij aan de huid goed te voeden met hydraterende producten. Daarnaast is het mogelijk om de huid te behandelen met salicylzuur of vitamine A zuur, doordat deze zorgen ervoor dat de huid zich gaat vernieuwen.

Is het mogelijk de bultjes te laten verwijderen in een huidinstituut?
Ja, bij Huidinstituut Lavendi is het mogelijk de bultjes te laten behandelen. Vaak reinigen we de huid, vervolgens verwijderen we eventuele ontstekingen, hierna exfoliëren we de huid met een peeling en sluiten we af met Microdermabrasie, een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen.

Twijfel je of je last hebt van deze huidaandoening? Neem contact op met onze huidspecialisten of stuur een foto door zodat we met je mee kunnen kijken!


Stel gerust uw vraag!