Toont alle 6 resultaten

Door voeding, alcohol, stress, luchtvervuiling, medicijngebruik en overmatig sporten kunnen er in je lichaam te veel zure afvalstoffen achterblijven. Denk aan urinezuren, vetzuren, nierstenen en cholesterol. Je lichaam probeert de zuurgraad van je bloed wel op een constant niveau te houden, maar door de grote hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in je bloed terecht komen, is dat soms lastig. Dat kan verzuring tot gevolg hebben omdat je lichaam de schadelijke zuurresten in je gewrichten,
botten en weefsels kan opslaan.

Ontzuren is het actief bezig zijn met het reguleren van uw zuurgraad. Dit doet u door enerzijds te letten op verzurende factoren en deze te beperken, en anderzijds door de juiste voeding en supplementen te nemen om zuren uit het lichaam te verwijderen.

Verzuring en bouwstoffen meting


Welke klachten kunnen ontstaan door verzuring van het lichaam? - Huidproblemen - Gebrek aan energie - Brandend maagzuur - Stijve spieren - Eczeem - Haaruitval - Schimmelinfectie - Gewrichtspijn - Cellulite - Infectiegevoeligheid - Jicht - Hoge bloeddruk - Nierstenen - Hoog cholesterolgehalte - Osteoporose - Diabetes type 2 - Blaasontsteking
Welke voedingsmiddelen kunnen verzuring veroorzaken? Koffiedrinkers hebben meer kans op verzuring, eveneens is dat bij zwarte thee het geval. Daarnaast spelen suikers een grote rol o.a. in frisdrank, alcohol en diverse fruitsoorten (fructose).
Wat is een gezonde pH waarde van het lichaam een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0 is perfect. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 duidt op middelmatige verzuring. Bij een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 spreken we over een hoge mate van verzuring.
Hoe weet je of je bent verzuurd? Het is mogelijk om verzuring te meten met de Alka index strips. Indien je benieuwd bent hoe het gaat met de gezondheid van je lichaam en wat je zou kunnen veranderen in je leefgewoonte is het mogelijk dit te meten met bioresonantie (energetisch). Bij Huidinstituut LaVendi is het mogelijk dit soort metingen te laten uitvoeren om inzicht te krijgen in je vitamine en bouwstoffen en laten je direct zien hoe je jouw tekorten kunt aanvullen.
Stel gerust uw vraag!