Resultaat 1–12 van de 48 resultaten wordt getoond

Een droge en een gedehydrateerde huid worden vaak met elkaar verward. Een droge huid heeft een tekort aan vet, een vochtarme huid een tekort aan vocht. Een huid met vochttekort is meestal gevoelig en kan geïrriteerd reageren op contact met agressieve reinigingsmiddelen, zeep of ongeschikte cosmeticaproducten. Als de natuurlijke barrièrefunctie van de huid wordt verstoord, kunnen allergenen, irriterende stoffen, verontreinigingen en bacteriën de huid gemakkelijker binnendringen. Bekijk daarom de onderstaande producten. Benieuwd naar de oorzaak en hoe je de barrière van je huid hersteld? Bekijk de huid verbeterende huidtest.

KLIK HIER

Lees meer


Hoe weet ik of mijn huid vochtarm is?
Een gedehydrateerde huid voelt droog en trekkerig aan. Dit comfortverlies ontstaat vaak na het nemen van een warme douche of bijvoorbeeld bij guur weer. De huid kan vet en droog tegelijkertijd aanvoelen, huidproducten ‘glijden’ vaak over de huid gedurende de dag. Daarnaast kunnen hele fijne lijntjes ontstaan, droogtelijntjes noemen we die. Twijfel je of je een vochtarme huid hebt of juist droog? Onze huidspecialisten helpen je graag!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huid goed is gehydrateerd?
Ga na wat de oorzaak kan zijn van het vochtverlies. Douche je veel/heet? Gebruik je medicatie? Is de huid enorm gevoelig of vaak rood? Er is wat achtergrond informatie voor nodig. De huid voeden en herstellen kan al voor wonderen zorgen, dit doe je met een goede dag en nachtcrème. Daarnaast is het mogelijk om de barrière functie van de huid te versterken. Hoge kwaliteit Omega 3 ondersteunt het herstelvermogen van je huid.


Stel gerust uw vraag!