Resultaat 1–12 van de 46 resultaten wordt getoond

Rode vlekken, algehele roodheid of kleine bultjes en puistjes: last hebben van roodheid in je gezicht kan erg vervelend zijn. Hier zijn verschillende oorzaken voor en dit heeft niet altijd te maken met een huidprobleem. Gelukkig zijn er ook voldoende oplossingen voor roodheid in je gezicht. Onze huidspecialisten voorzien je graag van persoonlijk advies. Ben je benieuwd naar de oorzaak? Bekijk de huidtest.

KLIK HIER


Wat is de oorzaak van een rode- en gevoelige huid?
Meestal is het zo dat de barrière functie van de huid is beschadigd waardoor de huid niet goed instaat is zich te beschermen en verweren tegen invloeden van buitenaf. Alles wat je tegenkomt en aanbrengt wordt dan niet ‘gefilterd’ waardoor deze ongeremd de huid kunnen ergeren.

Hoe voorkom ik roodheid?
Het is mogelijk de weerbaarheid van de huid te verhogen met huidproducten die geschikt zijn voor de meest gevoelige huiden. Het comfort van de huid verbeterd dan meestal ook. Toch is het zo dat volledig herstel meestal niet mogelijk is van buitenaf. Omega 3 supplementen zijn instaat de huidbarrière van binnenuit aan te sterken, hierdoor verminderd vaak gevoeligheid.

Wat is couperose?
Als je last hebt van couperose ontstaan er kleine bloedvaatjes in het gezicht. De vaatjes zijn onschuldig maar kunnen de huid er onrustig uit laten zien. Vaak zijn de adertjes zichtbaar op de neus, wangen of de kin. De vaatjes kunnen gemakkelijk behandeld worden met een speciale laserStel gerust uw vraag!