Resultaat 1–12 van de 52 resultaten wordt getoond

De zon is de meest voorkomende oorzaak van pigmentvlekken. Heb je last van storende verkleuringen en wil je hier graag vanaf? Dat kan, er zijn huidproducten en pigment behandelingen die de zichtbaarheid van opvallende vlekken verwijderen.

Wanneer je aanleg hebt voor pigment, wordt aangeraden altijd een SPF te dragen. Hiermee voorkom je dat de pigment aanmaak wordt gestimuleerd.

Er zijn huidproducten die de donkere verkleuringen doen vervagen. Het verwijderen van pigment is met huidproducten lastiger te realiseren. Al met al maakt de juiste synergie aan producten veel mogelijk! Wij raden aan advies te vragen aan een huidspecialist. Hierdoor voorkom je miskopen. Er zijn behandelingen die de donkere huidcellen kunnen verwijderen.

KLIK HIER

Lees meer

 
Hoe ontstaat een huidverkleuring?
Door overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor huid- en haarkleur. Dit kan resulteren in donkere vlekken op de huid. Ze worden dus veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Door een overmatige productie van melanine door een te veel aan de zon, hormonen en ook door littekens krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen.

Wat is hyperpigmentantie?
Pigment cellen kunnen overprikkeld raken. Om die reden kunnen verkleuringen op de huid ontstaan. De oorzaak kan zijn na verkeerde wondgenezing, acne of ontstekingen. Daarnaast kan blauw licht ook invloed hebben op de aanmaak van verkleuringen. Intussen zijn er speciale instellingen op de computer of telefoon die de straling van blauwlicht verminderd.

Wat voor een behandelingen zijn mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen?
Intussen zijn er veel methodes die ervoor kunnen zorgen dat het zichtbare en/of onzichtbare pigment wordt behandeld. Zoals medische peelings of een pigmentlaser. Bij huidinstituut Lavendi beschikken we over diverse methoden waardoor pigment kan worden verwijderd. (Lees: pigmentvlekken verwijderen)


Stel gerust uw vraag!