Hyaluronzuur, op dit moment misschien wel één van de meest populaire skincare ingrediënten. Maar wat is Hyaluronzuur en waarom zijn mensen er zo enthousiast over? 

Wat is Hyaluronzuur?
Om te beginnen is de naam ‘Hyaluronzuur’ wat vertekenend, het is namelijk helemaal geen zuur zoals je die wellicht kent in andere huidproducten (Bv. Salicylzuur of Glycolzuur). 

Hyaluronzuur of Hyaluronic Acid is een lichaamseigen stof waarmee vocht in de huid wordt aangetrokken én wordt vastgehouden. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat het molecuul Hyaluronzuur tot 1000x zijn eigen gewicht in water vasthoudt. En dat wil je voor een stralende en gladde huid. 

Tot ons 20e levensjaar maakt ons lichaam nog 100% hyaluronzuur aan, rond je 40e levensjaar neemt de aanmaak hiervan rap af. Dit in combintatie met diverse andere factoren veroorzaakt dehydratatie. 

Waarom verliest mijn huid vocht?
Er zijn diverse oorzaken van vochtverlies (dehydratatie). Eén van de meest voorkomende oorzaken is een tekort aan essentiele vetzuren (Omega 3), UV-straling, klimaat, lange periodes stress, cafeine en nicotine, veroudering, hormonen en ziekte. Ook het gebruik van te intensieve huidproducten veroorzaakt dehydratatie. Laat je daarom adviseren. 

Hierom wil jij starten met producten op basis van Hyaluron!
Zoals je hiervoor al hebt gelezen neemt de hoeveelheid hyaluron in de huid af naarmate we ouder worden. Het aanbrengen van huidproducten op basis van Hyaluronzuur werkt als een ware dorstlesser! Het gebruik van Hyaluronzuur vult het vochtvoorraad aan. Als je de huid goed hydrateert verbeter je de algehele huidcondite. De huid ziet er strakker en egaler uit, vlekjes en verkleuringen verhelderen en de natuurlijke glans van de huid wordt zichtbaar. Droogte lijntjes zullen verminderen, daarom is Hyaluronzuur een wondermiddel tegen huidveroudering. 

Hyaluronzuur is een huideigen stof en geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige!

Is jouw huid toe aan een dorstlesser? We hebben de beste huidproducten op basis van hyaluronzuur hieronder voor jullie geselecteerd. 

voor na aanbrengen hyaluronzuur