Een stralende en egale huid is een wens van velen. We associëren het met natuurlijke schoonheid. Wie wil dat nou niet, nog mooier wakker worden? Smeer je stralend met deze ingrediënten. 

1. Vitamine C
Dat Vitamine C uit voeding gezond voor je is, dat is geen verassing meer. Maar wist je dat het gebruik van Vitamine C in je huidproducten ook heel veel voordelen heeft? Vitamine C zit vol met antioxidanten die ervoor kunnen zorgen dat hyperpigmentatie minder snel wordt veroorzaakt. Ze blokkeren als het waren de aanmaak van melanine waardoor de huid een egalere teint zal krijgen. 

de beste producten op basis van vitamine c

Niacinamide

2. Retinol (Vitamine A)
Misschien wel het meest bekende ingrediënt wat wordt gebruikt in huidproducten. Retinol is een vorm van Vitamine A en deze alleskunner heeft een bewezen werking tegen huidveroudering, pigmentvlekken en acne. Door het gebruik van Retinol worden de cellen die collageen en bindweefselaanmaak stimuleren wakker geschud. Hierdoor wordt veroudering uitgesteld. Retinol stimuleert onder andere de aanmaak van Hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die vocht bindt in de huid. Hierdoor versterkt de huidbarrière en verbeterd de hydratatie. Let op: Hoge doseringen Retinol kunnen (te) intensief zijn voor de huid, bouw het gebruik van Retinol langzaam op om huidreactie te voorkomen. 

de beste producten op basis van Retinol

3. Niacinamide (Vitamine B3)
Naast het gebruik van Retinol en Vitamine C is Niacinamide een stof die na wetenschappelijk onderzoek ‘effectief’ is verklaard. Dat is niet voor niets want dit is een verassend veelzijdig ingrediënt. Geschikt voor alle huidttypen, óók de meest gevoelige. Dat komt omdat de huidbarriere wordt versterkt door deze stof, hierdoor vermindert roodheid, gevoeligheid en irritatie. Ook acne zal hierdoor verminderen omdat de ontstekingsreactie wordt geremd. De hydraterende werking van Niacinamide zorgt ervoor dat talg beter uit de porie vloeit waardoor onzuiverheden zullen verminderen. Nog niet overtuigd? Niacinamide verhoogt ook het antioxidanten niveau waardoor je huid zichzelf beter kan beschermen tegen vrije radicalen, huidveroudering wordt zo het beste voorkomen!

beste producten op basis van Niacinamide

Niacinamide